شهرستان ملکان با داشتن بیش از ۱۱ هزار هکتار باغات انگور مقام نخست استانی و مقام سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
میزان برداشت انگور از باغات ملکان متفاوت است و در شرایط معمولی و سالی ایده آل و بدون خسارات جوی بیش از ۲۵۰ هزار تن محصول از باغات این شهرستان برداشت می شود.
۹۰ درصد محصول انگور شهرستان ملکان در حدود ۲۲ واحد فرآوری این شهرستان به کشمش کالیفرنی و تیزابی تبدیل و به کشورهای اروپایی و عربی صادر می شود.
اقتصاد منطقه و معیشت و درآمد مردم وابسته به انگور بوده و شغل قریب به اتفاق و اکثریت مردم در شهرها و روستاهای این شهرستان تاکداری است.
فصل برداشت انگور همه ساله از ۱۵ شهریور آغاز و تا پایان مهرماه ادامه دارد و چند هزار کارگر بومی و غیربومی نیز طی حدود ۷ ماه زمان داشت و برداشت انگور از این راه امرار معاش می کنند.
عدم بازاریابی و عدم خرید تضمینی و از طرفی عدم تعیین قیمت دولتی و نیز نظارت ضعیف دذستگاههای متولی بر قیمت های خرید انگور و کشمش باعث می شود حاصل دسترنج باغداران ملکانی همه ساله در دست دلالان افتاده و افراد سودجو از نیاز مالی برخی تاکداران سواستفاده کرده و قیمت کشمش را به طور دلخواه تعیین و با قیمت های بسیار پایین و غیرمنصفانه اقدام به خرید می کنند.
مدیر جهادکشاورزی ملکان با بیان اینکه در سال زراعی جاری حدود ۲۷۰ هزار تن انگور از باغات این شهرستان برداشت می شود،با اشاره به فراهم بودن زیرساخت ها جهت نگهداری و از طرفی تمهیدات لازم جهت خرید کشمش بخصوص درخواست خرید ۱۰ هزار تن کشمش از طرف فروشگاه کوروش از باغداران خواست بمنظور پایین نیامدن قیمت انگور و کشمش در فروش حاصل دسترنج خود عجله نکنند.
حسن علیوند افزود:کشاورزان در صورت امکان از فروش انگور بصورت تر خودداری و محصول خود را بصورت کشمش تبدیل و همچنین از ایجاد ترافیک در بازار خشکبار ملکان جهت فروش کشمش خودداری تا در قیمت ها تاثیری بوجود نیاید.
وی همچنین از انتقال انگور از سایر استان ها به شهرستان ملکان هشدار داد و اظهار کرد:این انگورها ضمن تاثیرگزاری در قیمت انگور بخاطر نداشتن کیفیت لازم باعث تضعیف کیفیت کشمش ملکان در کشورهای خارجی می شود.
انتهای پیام/
https://akhbaremalekan.ir/?p=11665