به گزارش سیاوش عینالو خبرنگار پایگاه خبری اخبار ملکان، هر چند مردم شهرستان ملکان طی ۴۵ سال گذشته همواره با حضور حداکثری خود در صحنه های مختلف از جمله جنگ تحمیلی،راهپیماییها و انتخابات مختلف و غیره وفاداری خود را به نظام جمهوری اسلامی نشان داده اند.
با این اوصاف شهرستان ملکان با وجود بهره مندی از پتانسیل کشاورزی و تاریخی و مردمان زحمت کش و خونگرم یکی از شهرستانهای محروم استان آذربایجان شرقی محسوب شده و علیرغم خدمات نظام جمهوری اسلامی و دولت های مختلف، آنطور که باید توسعه نیافته و محروم مانده و با گذشت سالها هنوز برخی مشکلات و کمبودها در این منطقه همچنان پارجا مانده است که عنایت استاندار جدید استان دکتر سرمست را می طلبد.
بیکاری جوانان تحصیلکرده و مستعد ملکان از سالیان دور یکی از بزرگترین مشکلات این شهرستان محروم به شمار می رود، بطوریکه چند صد جوان تحصیلکرده و دانشگاهی بیکار بوده و در انتظار و آرزوی یافتن شغلی مناسب هستند!
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی نیز اخیرا در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری اخبار ملکان اعلام کرد درخواست شغل و تسهیلات اشتغال زایی بیشترین مراجعات مردم و جوانان به دفتر نماینده مجلس می باشد که این امر موید عرایض بنده می باشد.
خانم خدادادی همچنین در گفتگو با خبرنگار ما، برنامه ریزی جهت رفع تنش آبی منطقه و همچنین فعال شدن هر چه بیشتر شهرک صنعتی ملکان را از اهم خواسته ها و مطالبات مردم شهرستان ملکان از استاندار جدید ذکر کرد.
شهرستان ملکان با داشتن ۴۹ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی یکی از مراکر مهم کشاورزی در استان محسوب میشود که از این مقدار بیش از ۱۱ هزار هکتار به باغات انگور اختصاص یافته و از این جیث مقام نخست استانی و هفتم کشوری را در تولید انگور به خود اختصاص داده و لذا اقتصاد این شهرستان بر پایه کشاورزی و بویژه تاکداری بنا نهاده شده، ولی با این اوصاف باغداران ملکانی در راستای تولید محصولات کشاورزی و باغی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند.
باغداران ملکانی همه ساله برای آبیاری باغات انگور خود با کمبود آب کشاورزی روبرو میشوند و علیرغم تلاشها و پیگیریهای مسئولین محلی که (انصافا امسال نیز چند نوبت آب به مدد پیگیری مسئولین محلی به باغات مردم رسید و مسئولین شهرستان در این خصوص جلساتی در تبریز و ارومیه با حضور مسئولین مربوطه برگزار کردند و جای تقدیر دارد) حق آبه این شهرستان به موقع و بطور کامل تخصیص داده نمیشود و لذا تامین کامل حق آبه درخواست مشترک مسئولین و کشاورزان منطقه می باشد.
همچنین تاکداران ملکانی همه ساله با وجود تحمل افزایش هزینه های کارگر،کودشیمیایی،سموم و هزینه های جانبی دیگر، بعلت عدم بازاریابی بموقع ، صادرات، خرید تضمینی و همچنین نبود صنایع تبدیلی با افت قیمت انگور و کشمش مواجه میشوند، بطوریکه هزینه های تولید انگور بیشتر از قیمت فروش انگور و کشمش میشود که در نهایت برای باغدار به جز یکسال تلاش و کار کردن و اتلاف وقت چیز دیگری نمی ماند و زحمت و منفعت باقی مانده هم به جیب دلالان و واسطه گران می رود!
عملیات اجرایی کارخانه ذوب آهن ملکان به عنوان یک طرح ملی و مرکز بزرگ اشتغال زایی با مشارکت بخش خصوصی در سطح شمال غرب ایران، تابستان سال ۱۳۸۵ در مراسمی با حضور مسئولان کشوری و استانی در زمینی به وسعت ۹۱ هکتار آغاز شد، اما از آن تاریخ تاکنون عملیات اجرایی آن به رغم پیگیریهای مسئولین فعلی و قبلی شهرستان به طور لاک پشتی پیش رفته و طی این سال ها چندین بار به علل مختلف متوقف شده است که اگر بموقع تکمیل و شروع بکار میکرد میتوانست صدها جوان بیکار منطقه و حتی بیکاران شهرهای همجوار را نیز صاحب شغل کند!
همچنین پروژه فاضلاب شهری ملکان که عملیات اجرایی این طرح نیز از سال ۱۳۸۵ آغاز شده با وجود کلنگ زنی تصفیه خانه و اجرای برخی کارها طی سالهای گذشته و امسال همچنان تکمیل نشده و ضمن قدردانی از کارهای انجام شده می طلبد هر چه زودتر این طرح نیز به بهره برداری برسد تا مورد استفاده مردم قرار بگیرد.
ایستگاه راه آهن ملکان نیز یکی دیگر از طرحهای نیمه تمام شهرستان محسوب میشود که با گذشته سالها هنوز تکمیل نشده و مسافران شهرستان جهت استفاده از خدمات ریلی مجبورند به ایستگاه راه آهن شهرستان مراغه مراجعه نمایند.
مرکز پسماند ملکان هم با گذشت سالها هنوز محل دایمی خود را نیافته و محل موقت دفن زباله واقع در ورودی شهر ملکان هم وضعیت خوبی ندارد و دود و بوی حاصل از آن بهداشت مردم بویژه روستاهای همجوار را تهدید می کند.
دبیر و نگارنده: سیاوش عینالو
انتهای پیام
https://akhbaremalekan.ir/?p=25440