وحید نوروززاده روز پنجشنبه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری اخبار ملکان افزود:آرامستان تنها جائیست که همه مردم اعم از پیر و جوان، فقیر و غنی، بیسواد و تحصیل کرده و زن و مرد را در خود جای داده است و به واقع جزو مکانهای عمومی است که مردم هر پنج شنبه برای زیارت قبور و دعا برای ارامش اموات خود به آنجا مراجعه می کنند و در خیلی از مواقع، برای مجالس تشییع از شهرهای دور و نزدیک برای عرض تسلیت به خانواده های داغدیده در این مکان حاضر میشوند و به نوعی آرامستان آبروی یک شهر است.
وی با بیان اینکه توجه به امکانات و وضعیت بهداشتی و … جزو واجبات و ضرورتی اجتناب ناپذیر است، اظهار داشت: متاسفانه آرامستان ملکان با گذشت چندین سال از احداث آن، در حال حاضر نیز از وضعیت چندان مطلوب و رضایت بخشی برخوردار نبوده و دارای مشکلات عدیده ای است که می طلبد شهرداری و هئیت امنا به وضعیت آن رسیدگی نمایند.
نوروززاده افزود: قطعاً بی توجهی به این امر در طی سالها موجبات نارضایتی مردم را فراهم آورده و در مراسمات تشییع با انتقادات بجا و مسلم مردم میتوان به عمق توجه به مطالبه به حق مردم پی برد.
وی ادامه داد: “بر اساس بند ۱۳ ماده ۵۵ قانون شهرداری مصوب ۱۳۳۴ یکی از وظایف شهرداریها ایجاد غسالخانه وگورستان و تهیه وسایل حمل اموات و مراقبت در انتظام امور آنها اعلام شده است. تبصره ۶ ماده ۹۶ قانون شهرداری مصوب ۱۳۴۵ صرفنظر از نحوه ایجاد آرامستانها گورستانهای عمومی واقع در محدوده شهر را که مورد استفاده عموم است ملک عمومی محسوب و تحت مالکیت شهرداری میداند. ماده ۱ آئیننامه مرده شویخانه و گورستان مصوب سال ۱۳۱۹ نیز بر وظیفه شهرداری مبنی بر تنظیم امور آرامستانها تاکید کرده است . تبصره ماده ۸ آیین نامه اجرایی ماده ۵ قانون ثبت احوال موضوع تصویب نامه شماره ۱۱۳۱۵/ت ۳۳۱۱۸ مورخ ۱۳/۱۲/۱۳۸۵ هیات محترم وزیران نیز شهرداریها و بخشداریها را مکلف به محصور نمودن گورستانها نموده است.
نوروززاده با اشاره به بندهای فوق، تکلیف و وظیفه قانونی شهرداری در خصوص دیوارکشی و زیباسازی و اداره امور گورستانها را مسجل دانست و خاطرنشان ساخت:علاوه بر موارد قانونی یاد شده گورستانها به لحاظ تاریخی، فرهنگی، معماری و باستانشناختی منابع با ارزشی به شمار میروند چرا که فضای گورستان نه فقط برای مردگان، بلکه برای زندگانی است که مردگان تنها سوژههای آنها قلمداد میشوند.
این فضاها که زمانی بخش مهمی از بنمایههای زیستگاه های بشری بودهاند و به عنوان فضاهایی مانا در خدمت فعالیتهای آیینی، فرهنگی و مذهبی قرار داشتهاند، اهمیت خود را از دست داده و به صورت لکههای متروک و فاقد حیات در شهرها پدیدار شدهاند “.
عضو شورای شهر ملکان در ادامه گفتگو پیشنهادهایی نیز به شرح ذیل جهت تامین رضایت مردم به شهرداری و هئیت امنای آرامستان ملکان ارائه نمود و اظهار امیدواری کرد با رسیدگی و توجه عاجل مسئولان مربوطه، رضایت خاطر مردم شهرستان فراهم گردد.
پیشنهادات:
اختصاص سرویس مخصوص آرامستان در روزهای پنج شنبه (عصرها) برای ایاب و ذهاب مردم
دیوارکشی آرامستان جهت مشخص شدن محدوده و جلوگیری از گردوخاک زمین های اطراف به نمازگزاران در مراسم تشییع جنازه و …
اسفالت معابر و خیابانهای آرامستان و سنگ فرش یا سیمان کاری بین قبور
ساخت مخزن ذخیره آب برای آبیاری فضای سبز
ایجاد گوراب برای دفع و جمع آوری روان آب های سطحی ناشی از بارندگی و استفاده از آن برای آبیاری فضای سبز
ایجاد فاصله مناسب بین قبور برای سهولت تردد مردم
متحد الشکل کردم قبرها و اندازه های قبور
نصب دوربین های مدار بسته برای پیشگیری از سرقت موتور و ماشین مردم و افزایش ضریب امنیت ارامستان
رسیدگی به آبیاری و حرص درختان و فضای سبز ارامستان
اختصاص نیروی خدماتی ثابت برای رسیدگی به وضعیت بهداشتی و ابیاری درختان آرامستان
انتهای پیام
https://akhbaremalekan.ir/?p=24681